استاندار ایلام با اشاره به اینکه مردم ایلام در دفاع مقدس مرزدارانی شایسته و اکنون میزبان زوار عتبات عالیات هستند،گفت: طی ۲ سال گذشته، ۶ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان برای زیرساختهای استان هزینه شد و بیمارستان ملکشاهی طی دو ماه آینده و سد میمه با ۷۲ درصد پیشرفت فیزیکی در شهریورماه به بهرهبرداری میرسد.
به گزارش پایگاه خبری جزمان؛”حسن بهرام نیا “در نشست شورای اداری استان ایلام افزود: استان ایلام در دوران دفاع مقدس خوش درخشید و بعد از دوران دفاع مقدس، قطب فرهنگی کشور و پایتخت زوار عتبات عالیات است و مردم ایلام در دفاع مقدس مرزدارانی شایسته بودند و اکنون میزبان زوار عتبات عالیات هستند.
وی با بیان اینکه استان ایلام ۵۹۰ روستا دارد و تراکم جمعیت شهری ۶۸ و تراکم جمعیت روستایی ۳۲ درصد و دارای ۴۳۵ کیلومتر مرز مشترک با سه استان کشور عراق است،اظهار داشت: استان ایلام دارای ۶ درصد منابع نفتی و ۱۱ درصد منابع گازی است که بخشی از ظرفیتها بالفعل شده است.
نماینده عالی دولت در استان با قدردانی از صدا و سیما، رسانهها و مجموعه اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان، تصریح کرد: سال گذشته از سوی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، استان ایلام به عنوان استان نوظهور گردشگری در کشور شناخته شد.
استاندار ایلام با اشاره به اینکه استان ایلام دارای، ده بیمارستان دولتی و سه بیمارستان خصوصی است و بیش از ۵۰۰ پزشک و ۱۹۳ سالن ورزشی و تعداد ۳۷ هزار ورزشکار ساماندهی شده دارد، خاطرنشان کرد: سال گذشته ۳۲۰ هزار تن گندم در استان تولید شده است که با توجه نزولات جوی امسال تولید گندم به ۴۰۰ هزار تن خواهد رسید.
دکتر بهرامنیا با بیان اینکه طی ۲ سال گذشته، ۶ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان برای زیرساختهای استان هزینه شده است، یادآورشد: از این میزان ۵ هزار میلیارد تومان صرف زیرساخت راههای مواصلاتی استان در حوزه اربعین است و بیمارستان ملکشاهی طی دو ماه آینده و سد میمه با ۷۲ درصد پیشرفت فیزیکی در ماههای آینده به بهرهبرداری میرسد.
وی با اشاره به اقدامات دولت در حوزههای مختلف، گفت: دولت سیزدهم دولت مسئلهمحور و صادقالوعد است و اگر چنانچه وعدهای میدهد به آن وعده عمل میکند.
نماینده عالی دولت در استان با موضوع “تبیین الزامات اطلاعرسانی دولت” اشاره کرد و گفت: پروژههای کلان نظیر ارغوانگستر، انجیال دهلران، فولادگستر ایوان و کاغذسنگی چرداول، سد میمه دهلران، تصفیهخانه ایوان و ملکشاهی در آستانه افتتاح هستند.
بهرام نیا با اشاره به ابرپروژه سامانه گرمسیری، افزود: در صورت افتتاح این پروژه، ۱۸ هزار هکتار از اراضی استان مشروب میشود که فاز نخست آن آماده افتتاح است و در صورت بهرهبرداری از فاز نخست این پروژه، ۴ هزار و ۳۰۰ هکتار از اراضی استان مشروب میشود و از مجموع اعتبارات اختصاص یافته(حدود ۱۰ هزار میلیارد تومان) برای سامانهی گرمسیری، ۲ هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان در این دولت هزینه شده است و همچنین طبق وعده پیمانکار فاز دوم سامانه گرمسیری تا شهریورماه ۱۴۰۳ به بهرهبرداری میرسد.
وی با اشاره به ابرپروژه تونل کبیرکوه، هزینه تمام شده این تونل را ۳هزار میلیارد تومان ذکر کرد و اظهار داشت: تاکنون حدود یک هزار میلیارد تومان به پیمانکاران پرداخت شده است و مابقی ۲ هزار میلیارد تومان تا قبل از تکمیل و تحویل پروژه، از طریق سازمان برنامه و بودجه تامین و به پیمانکاران پرداخت میشود.
استاندار ایلام با بیان اینکه طبق وعده پیمانکاران این تونل حداکثر تا اوایل تیرماه زیربار ترافیک میرود، تصریح کرد: میزان پیشرفت فیزیکی تونل کبیرکوه از سال ۸۹ تا سال ۱۴۰۰ حدود ۴۳ درصد بود اما طی دو سال گذشته پیشرفت فیزیکی این پروژه به ۹۳ درصد رسیده است. در واقع زمان اتمام پیمان این پروژه، ۱۵ آبانماه سالجاری است اما طبق وعده پیمانکار تا پایان خردادماه به بهرهبرداری میرسد.
وی اضافه کرد: ۳هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان در دولت سیزدهم برای دو ابر پروژه سامانه گرمسیری و تونل کبیرکوه هزینه شد.
بهرامنیا به رشد سرمایهگذاری خارجی در استان به ویژه در شهرستان ملکشاهی اشاره و یادآورشد: ۵.۲ میلیون دلار برای تولید سیلیکون منگنز آلامتو(ساخت قطعات ماشینآلات و هواپیما) توسط شرکت چینی در شهرستان ملکشاهی سرمایهگذاری شده است و ایلام از نظر سرمایهگذاری خارجی، استان آخر کشور بود که در جایگاه دهم کشور قرار گرفت.
وی از انعقاد قرارداد برای حفر ۱۹ حلقه چاه در میدان نفتی چنگوله خبر داد و گفت: قرارداد توسعه میدان نفتی آذر(چنگوله) برای حفر ۱۹ حلقه منعقد گردیده که در اشتغالزایی، توسعه و رونق اقتصاد استان بسیار موثر است.
نمایندهی عالی دولت در استان همچنین با اشاره به انتقال پروندهی مالیاتی نفت و گاز غرب کشور به استان ایلام نیز یادآور شد: در مجموع سالیانه حدود ۲۰۰ میلیارد تومان از این طریق وارد استان میشود و در حوزه عمرانی تصفیهخانه آب ملکشاهی، سالن فرودگاه ایلام و درمانگاه مهران در آستانه افتتاح است.
استاندار ایلام ادامه داد: خوشبختانه در این دولت با نگرش فسادستیزی کشتارگاه دام ایلام دوباره به دامن بیتالمال بازگشت و به پشیتبانی امور دام استان واگذار شد.
وی با بیان اینکه خوراک پارک پروپیلن از شرکت پتروشیمی ارغوانگستر تامین میشود، گفت: با راه اندازی پارک پروپیلن در مهران، ۲۵۰۰ نفر مشغول بهکار میشوند که اخیر تفاهمنامه اجرای این پروژه منعقد شده است.
وی اضافه کرد: روستاهای هدف آبرسانی با مشارکت قرارگاه امام حسن مجتبی(ع) سپاه از ۱۲۸ به ۵۰۰ روستا افزایش یافت و اعتبار آن از ۵۰۷ میلیارد تومان به ۸۰۰ میلیارد تومان افزایش یافته است.
استاندار ایلام با اشاره به اهمیت روایت پیشرفت دستاوردهای نظام و دولت گفت: با برنامهریزیهای صورت گرفته تاکنون حدود ۴۰ هزار نفر در قالب تور گردشگری اردوهای روایت پیشرفت از اماکن صنعتی تعیین شده در سطح استان بازدید کردند.
وی اظهار کرد: از این تعداد ۸ هزار نفر در حوزه دانشآموزی و مابقی نیز از اقشار مختلف شامل کارکنان و خانوادههای آنان، دانشجویان، فرهنگیان، جامعهپزشکی، هنرمندان و … بوده است.
دکتر بهرامنیا میانگین سنی بازدیدکنندگان در اردوهای روایت پیشرفت را ۱۸ تا ۲۵ سال عنوان کرد و افزود: بیشترین بازدیدها به ترتیب از پتروشیمی ایلام، پالایشگاه گاز ایلام، کارخانه سیمان و پترو پالایش دهلران بوده است.
نماینده عالی دولت در استان خاطرنشان کرد: همچنین برای نخستین بار در راستای روایت پیشرفت توسط نسل نوجوان و دانشآموزان، زنگ انشاء با موضوع روایت پیشرفت به صورت همزمان در سراسر استان نواخته شد و حدود ۹۰ هزار دانشآموز در قالب این طرح، دستاوردهای دولت را روایت کردند که برگزیدگان در اجلاسیه استانی روایت پیشرفت مورد تجلیل قرار خواهند گرفت.
استاندار ایلام اضافه کرد: در همین رابطه برگزاری دورههای ویژه برای تربیت راویان پیشرفت با اولویت نسل جوان برای استفاده در اردوهای روایت پیشرفت در دستور کار قرار گرفته است.
وی یادآور شد: برای اولین بار در استان ایلام زمینه تشریح دستاوردهای دولت سیزدهم در استان در ۶۰ برنامه و مجموع ۱۲۰۰ دقیقه در شبکه استانی ایلام توسط استاندار، معاونین استاندار، فرمانداران و مدیران دستگاههای اجرایی فراهم شد.
به گفته دکتر استاندار ایلام، نخستین اجلاسیه استانی روایت پیشرفت با هدف معرفی فرمانداریها و دستگاههای اجرایی برتر استان در آیندهای نزدیک در مرکز استان برگزار میشود.
استاندار ایلام در ادامه گفت: در این دولت حدود ۱۱۰ سفر شهرستانی به انجام رسید و در عمده سفرهای شهرستانی که در روزهای پنجشنبه و جمعه و روزهای تعطیل انجام شد با مردم دیدار چهره به چهره داشتیم. از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون ۱۱ دیدار چهره به چهره مردم با استاندار ایلام در استانداری انجام و در این یازده برنامه با یک هزار و ۲۰ نفر دیدار شد.
دکتر بهرام نیا اضافه کرد: همچنین علاوه بر این در ۱۱۰ سفر شهرستانی با مردم دیدار داشتیم در دفتر استانداری و میز خدمت و نماز جمعه بهصورت چهره به چهره و در سامانه سامد از طریق تلفن ۱۱۱ پاسخگوی مشکلات و مطالبات مردم بهصورت تلفنی بودیم.
همچنین استاندار ایلام در نشست هماندیشی با اصحاب رسانه و فعالین مجازی استان که با حضور دکتر خلجی رئیس شورای اطلاعرسانی دولت برگزار شد، اظهار داشت: با پشتیبانی ریاست محترم جمهور و همصدایی رسانههای استان، پرونده مالیاتی نفت و گاز استان پس از ۴۳ سال به استان منتقل شد.
وی با قدردانی از تلاش اصحاب رسانه و فعالین فضای مجازی استان افزود: رسانهها همواره یار و همراه ما در تحقق برنامههای استان بودند. از همه رسانههای استان با هر نوع نگاه و سلیقهای تشکر میکنیم.
نماینده عالی دولت در استان ایلام اظهار داشت: گفتمان دولت سیزدهم، گفتمان مردمی ایران قوی است و از همه رسانههایی که در انعکاس خدمات دولت تلاش کردند بهصورت ویژه قدردانی میشود.
دکتر بهرامنیا با اشاره به مشارکت بالای مردم استان در دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری، یادآورشد: رسانهها در مشارکت ۵۳.۲۹ درصدی مردم در انتخابات نقشآفرین بودند و در کنار صدا و سیما، سپاه، بسیج و دیگر عوامل موجب شدند که استان ایلام جزو ۴ استان برتر در بحث مشارکت مردم در انتخابات قرار گیرد.
وی اضافه کرد: در جنگ ترکیبی و شناختی دشمن، رسانهها با سلاح خود که قلم و تحلیل آنهاست روشنگری کرده و نقشه شوم دشمنان را خنثی کردند.
- نویسنده : محمدکریم ویسی